Parteneri

Parteneriate Ferma Bucegi

Asociatia Slow Food a fost fondata in 1989 ca o replica la Fast Food si viata grabita, la disparitia traditiilor culinare locale. Astazi, Asociatia Slow Food este o retea vasta de peste 105.000 de membri din 153 de tari grupate in filiale locale, care au scopul de a-si proteja cultura culinara locala, determinata de trei principii interconectate:
Bun: o alimentatie proaspata si gustoasa, care satisface sumturile si face parte din cultura noastra locala.
Curat: produs in armonie cu natura si sanatatea umana.
Just: preturi accesibile pentru consumatori, plata si conditii echitabile pentru micii producatori.

Organizatia Slow Food actioneaza pe trei directii: Ark of Taste, Prezidia, Terra Madre. Acestea sunt cele mai puternice instrumente folosite de organizatie pentru salvarea traditiei, a productiei alimentare la scara mica.

"Ark of Taste" Arca gustului este un catolog de produse gastronomice pe cale de disparitie, in care in acest moment din Romania sunt incluse doar 5 produse printre care si Branza  de Burduf in coaja de brad.

Prin programul Prezidia organizatia sprijina si promoveaza micii producatori.

Terra Madre este o retea mondiala a artizanilor agricoli prin care acestia se reunesc, aceasta fiind secondata de "Salone del Gusto" Salonul gustului,  care reuneste o data la 2 ani circa 6000 de producatori, 1000 de bucatari si 200 de specialisti universitari din intreaga lume creand astfel un adevarat curcubeu de natiuni.